Jak udržet vousy v top formě i v letním žáru?

Ahoj chlapi! Letní horko je tady a my víme, že to může být docela náročné na vaše vousy. Ale nebojte se, máme pro vás pár osvědčených tipů, jak udržet vaše vousy skvěle vypadající i přes žhavé teploty. Pamatujte si, že i v létě můžete mít báječné vousy, kterým ženy neodolají!

1. Pravidelné mytí je klíčové

Vaše vousy jsou úžasným domovem pro pot a bakterie, a když je venku vedro, to platí dvojnásob. Nezapomínejte proto na pravidelné mytí vousů. Používejte šampon nebo speciální mycí produkty pro vousy a důkladně promasírujte pokožku pod vousy. Voda nejen osvěží, ale také odstraní nečistoty, které se během dne nahromadily.

2. Nenechte se zahltit délkou

V létě je toho na talíři hodně - grilovačky, zmrzlina a osvěžující nápoje. Stejně jako si hlídáte svůj jídelníček, nezapomínejte dbát i na délku svých vousů. Dlouhé vousy mohou zadržovat teplo a způsobovat vám nepříjemné pocení na obličeji. Sestřihejte si je tedy na rozumnou délku, abyste se cítili svěže i v parném počasí.

3. Kondicionér na vousy

Vaše vousy také potřebují hydrataci, stejně jako vaše tělo. Použijte kondicionér na vousy, kterým zajistíte, že vaše bradka bude měkká a dobře ovladatelná. Navíc budou vonět skvěle! Vyberte si vůni, která vám připomene váš oblíbený letní dovolenkový den.

4. Sluneční ochrana není jen pro pleť

Pamatujte, že vaše kůže pod vousy také potřebuje ochranu před slunečními paprsky. Pokud máte kratší vousy, použijte kvalitní opalovací krém s vysokým faktorem a pečlivě ho naneste i na obličej a krk. Pokud máte delší vousy, poohlédněte se po přípravku s UV filtrací, který ochrání vaše vousy i pokožku.

5. Sice je horko, ale hydratujte se

Pitný režim je důležitý nejenom v létě, ale po celý rok. Dostatečný přísun vody pomáhá udržovat vlhkost nejen vašemu tělu, ale i vašim vousům. Pamatujte, že alkohol a kofein mohou dehydratovat, takže pijte dostatek vody, abyste si udrželi své vousy v špičkové kondici.

6. Přizpůsobte styl úpravy

V létě můžete zvážit lehčí úpravu svých vousů. Méně vosku či gelu pomůže vašim vousům lépe dýchat, a to je přesně to, co potřebují v parných dnech. Uvolněný přirozený vzhled může být pro léto to pravé.


Takže, chlapi, nezapomínejte, že i v létě můžete mít vousy, na které budete pyšní. S těmito jednoduchými tipy zůstanete svěží, styloví a vaše vousy budou stále skvěle vypadat - dokonce i když venku panuje neúprosná letní pařba!

Zpět do obchodu